به گزارش مشرق، «براساس تصمیم کارگروه هماهنگی مواقع اضطرار آلودگی هوا، فعالیت آموزشی مدارس در کلیه مقاطع تحصیلی در شهرهای ورامین، قرچک، باقرشهر، کهریزک و قلعهنو در شیفت بعدازظهر امروز (۴ آذر) غیرحضوری و بهصورت مجازی برگزار میشود.»
پیش از ظهر دیروز، خبر غیرحضوری شدن آموزش کلیه مقاطع تحصیلی پنج شهر از استان تهران در بعدازظهر منتشر شد.
براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران، (تا ساعت ۱۵:۳۵ یکشنبه ۵ آذر ۱۴۰۲) متوسط شاخص آلودگی هوای تهران روی عدد ۱۴۹ یعنی در وضعیت نارنجی یا همان شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفته است.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته میانگین شاخص آلودگی هوای پایتخت روی عدد ۱۴۷ یعنی در وضعیت نارنجی یا همان شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت. آلاینده شاخص هوای تهران درحالحاضر و در ۲۴ ساعت گذشته ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون بوده است.
ورامین با شاخص ۱۶۴، باقرشهر با شاخص ۱۷۵، ملارد با شاخص ۱۵۸، شهریار با شاخص ۱۵۸و شهرری با شاخص ۱۷۱ در وضعیت قرمز آلودگی یعنی ناسالم برای همه گروهها قرار دارند.
همچنین رباطکریم با شاخص ۱۲۷ و دماوند با شاخص ۱۰۲ در وضعیت نارنجی قرار دارند که طبق توصیه شرکت کنترل کیفیت، افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
از ابتدای سال جاری تا امروز، ۹ روز هوای پاک، ۱۷۶ روز هوای قابلقبول، ۶۰ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و شش روز هوای ناسالم برای همه در روزشمار شاخص آلودگی هوای تهران به ثبت رسیده است.
این درحالی است که در سال گذشته از ابتدای سال تا ۴ آذر، پایتختنشینان دو روز هوای پاک، ۱۳۸ روز هوای قابلقبول، ۹۶ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس، ۱۰ روز هوای ناسالم برای همه، دو روز هوای بسیار ناسالم و دو روز هوای خطرناک را تجربه کرده بودند.
تهرانیها همچنین از ابتدای ششماهه دوم سال، یعنی یک مهر تا چهارم آذرماه است تنها یک روز پاک، ۴۵ روز قابلقبول، ۱۷ روز برای گروههای حساس و یک روز ناسالم را تجربه کردهاند.
این عدد البته نسبت به سال قبل و دقیقا در همین بازه زمانی در شرایط بهتری قرار دارد. از اول مهر سال گذشته تا ۴ آذر همان سال، تهرانیها هیچ روز پاکی را تجربه نکردند و آمارها میگویند که تهرانیها ۴۴ روز قابلقبول، ۱۷ روز ناسالم برای گروههای حساس، دو روز ناسالم و یک روز بسیار حساس را تجربه کردهاند.
البته وضعیت آلودگی هوا، تعطیل شدن مراکز آموزشی و دردسرهای آن در یک تا دوماه اخیر تنها مختص به تهران نبود و کلانشهرهای صنعتی مانند اصفهان نیز روزهای آلودهای را پشت سر گذاردهاند.
شاخص کیفیت هوا که یک ابزار کلیدی جهت آگاهی از کیفیت هوا و تعیین میزان آلودگی آن است برای پنج آلاینده اصلی هوا یعنی ذرات معلق، دیاکسیدنیتروژن، ازون سطح زمین (ازون بد)، مونواکسیدکربن و دیاکسیدگوگرد محاسبه میشود.
با افزایش عددی شاخص کیفیت هوا، درصد بیشتری از مردم احتمالا دچار پیامدهای بهداشتی ناشی از آلودگی هوا میشوند.
عدد صفر تا ۵۰ شاخص پاک، ۵۰ تا ۱۰۰ سالم، ۱۰۰ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۰ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمامی گروهها، ۲۰۰ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۰ به بالا خطرناک بهشمار میرود.
در ماهی که گذشت، یعنی بیستم تا بیستودوم آبانماه کلیه مراکز آموزشی اصفهان بهدلیل شاخص بالای آلودگی هوا تعطیل شدند.
منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اعلام خبر تعطیلی اصفهان گفته بود که با توجه به تداوم پایداری و سکون مطلق جو، وضعیت ابرناکی و کاهش میدان دید و انباشت غلظت آلایندهها همراه با کاهش کیفیت هوا، جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوای اصفهان کلیه مقاطع تحصیلی در این کلانشهر را تعطیل اعلام کرد.
آمارهای ثبتشده از شاخص آلودگی اصفهان میگویند که در روز بیستم آبانماه شاخص آلودگی اصفهان ۱۵۸، در بیستویکم آبانماه ۱۳۷ و در بیستودوم آبانماه ۱۶۰ بود.
البته آنگونه که وبسایت حفاظت محیطزیست اصفهان نشان میدهد ۴ آذرماه نیز در برخی مناطق شاخص ۱۵۵ ثبت شده است.
همچنین در این روزهای ذکرشده شاخص آلودگی اهواز- یکی دیگر از کلانشهرهای صنعتی کشور- ۱۸۳، ۱۶۹ و ۱۶۴ و شاخص مشهد- دیگر کلانشهر کشور- بالای ۱۰۰ بوده است.
آنگونه که هواشناسی پیشبینی کرده، آلودگی پایتخت تا دوشنبه تداوم دارد.
منبع: فرهیختگان